اقدام به بارداری یک فرایند عاطفی است. اما وقتی که مسالهای به نام اختلال نعوظ وجود دارد مسیر بچهدارشدن طولانی و پرفراز و نشیب خواهد بود. مردانِ دچار اختلال نعوظ نمیتوانند در جریان نزدیکی آلت خود را به صورت نعوظ نگه دارند. خوب این سوال پیش میآید که وقتی مرد دچار اختلال نعوظ است امکان بارداری وجود دارد؟
علیرغم حساسیتی که این موضوع دارد، زوجها باید در مورد آن صحبت کرده و به تفاهم برسند. در این مقاله در مورد باردارشدن در حالتی که مرد دچار اختلال نعوظ است به همراه علتهای بالقوه و راههای درمان آن صحبت میکنیم.
اختلال نعوظ چیست؟
وقتی که مرد نمیتواند به حالت نعوظ (راستشدن آلت) برسد یا آنرا در این حالت مدتی نگهدارد گفته میشود که دچار اختلال نعوظ است. با وجود آنکه استرس و خستگی دلایل موقت فقدان نعوظ هستند مسائل مزمن نیز میتوانند باعث این اختلال شوند. اختلال نعوظ بیماریای است که هم ریشه فیزیکی و هم روانی داشته اما ارتباطی با میزان مردانگی فرد ندارد. استرس، اضطراب و افسردگی اثر علتهای فیزیکی این عارضه مثل دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی-عروقی و عدم تعادل هورمونی و اختلال عصبشناختی را تشدید میکنند.
چطور تشخیص دهیم که مرد دچار اختلال نعوظ است؟
وقتی مرد دچار اختلال نعوظ است همسرش باید پشتیبان و حامی او باشد چون این موضوع برای مردان چالشی و آزاردهنده است. برای بررسی اختلال نعوظ علائم هشدار دهنده زیر را بررسی کنید:
مشکل در نعوظ یا حفظ آن
مشکلات دائم برای نعوظ شدن یا حفظ آن در جریان نزدیکی نشانه اختلال نعوظ است. درنتیجه این مشکلات رابطه جنسی ممکن است کوتاه و یا ناامیدکننده باشد.
کم بودن شهوت
اگر همسرتان ناگهان علاقه یا اشتیاق خود را به نزدیکی از دست داده میتواند نشانه اختلال نعوظ باشد. مردان دچار این سندرم به دلیل ترس از شرمندگی یا شکست در رابطه معمولا برای رابطه جنسی پیشقدم نمیشوند.
احساس آزردگی
اختلال نعوظ بر سلامت ذهنی مرد تاثیر منفی دارد و منجر به عصبانیت، شرمندگی و کاهش خود احترامی او میشود. به علت مشکلاتش در رختخواب، ممکن است علائم استرس یا ناراحتی داشته باشد.
سستی صبحگاهی
آلت اغلب مردان سالم در هنگام خواب، به خصوص صبحها نعوظ میشود. اگر همسرتان این حالت را ندارد میتواند نشانه اختلال نعوظ باشد.
سابقه سلامت
بعضی از بیماریهای قبلی و مزمن مثل دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی عروقی و مشکلات نورولوژیک میتواند باعث اختلال نعوظ شود.
داروهای تجویزی
اختلال نعوظ میتواند در اثر عوارض بعضی داروها ایجاد و یا تشدید شود.
آیا داروهای اختلال نعوظ بر قدرت باروری اثر میگذارند؟
ویاگرا، سیالیس، لویترا، برای بهبود کیفیت و مدت نعوظ مصرف میشوند. این داروها، که مهارکنندههای فسفودیاستراز نوع 5 نامیده میشوند با افزایش جریان خون به آلت تناسلی، نعوظ را بهبود میدهند. با وجود آنکه اینها میتوانند عملکرد جنسی را بهبود بدهند اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد بر قدرت باروری مرد هم تاثیر دارند.
این داروها اثری بر تولید اسپرم یا کیفیت آن ندارند. بنابراین باروری مرد نباید با داروهای اختلال نعوظ تغییر کند. در مورد نوع مناسب دارو و میزان مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
اگر همسرتان دچار اختلال نعوظ است چگونه میتوانید باردار شوید؟
راههای زیادی وجود دارد که همسران مردان دچار اختلال نعوظ شانس بارداری خود را افزایش دهند:
زمانبندی مناسب نزدیکی
تعیین چرخه قاعدگی زن و بارورترین زمان میتواند احتمال بارداری را به میزان زیادی افزایش دهد. موفقیت در این زمان بستگی به ارتباط مداوم و زمانبندی درست دارد.
تغییر سبک زندگی
همسرتان را تشویق کنید که سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، ورزش کافی داشته باشد، استرس را به خوبی مدیریت کند و سیگار و الکل را کنار بگذارد. در این حالت، هم باروری و هم نعوظ بهبود مییابد.
لوبریکانتهایی که به باروری لطمه نمیزنند
بعضی از روانسازهای شیمیایی تحرک و زندهمانی اسپرم را کاهش میدهند. بهتر است از روانسازهای طبیعی مثل روغن کانولا، سفیده تخم مرغ که به باروری و تحرک اسپرم لطمه نمیزنند، استفاده کنید.
روشهای کمک باروری
روش آی یو آی و آی وی اف دو روش مناسب برای کمک به بارداری برای کسانی هستند که به طور طبیعی نمیتوانند باردار شوند. در این دو روش اسپرم به طور مستقیم وارد دستگاه تناسلی زن شده و اثر مشکل نعوظ مرد کمتر میشود.
نکاتی برای مدیریت اختلال نعوظ در زمان اقدام به بارداری
اختلال نعوظ برای طرفین رابطه در زمان اقدام به بارداری مشکلساز است. برای حل مشکل این نکات را به خاطر داشته باشید:
عواطف خود را بیان کنید
صادقانه در مورد عواطف، نگرانیها و امیدهای خود صحبت کنید. به همسرتان بگویید چقدر برایتان عزیز است و تا چه میزان قدردان او هستید.
با مشاور صحبت کنید
اورولوژیستها و آندرولوژیستها به درمان مشکلات دستگاه تناسلی مردان کمک میکنند. همسرتان را تشویق کنید تا به یکی از آنها مراجعه نماید. گزینههای درمانی خیلی اهمیت دارند.
صبور باشید
صبور بودن در زمان اقدام به بارداری خیلی مهم است. استرس، اختلال نعوظ را تشدید میکند. نباید همسرتان را تحت فشار بگذارید.
درمانهای اختلال نعوظ در زمان اقدام به بارداری
وقتی لقاح طبیعی موفق نیست از روشهای زیر استفاده میشود:
آی یو آی
آی یو آی یا لقاح درون رحمی شامل وارد کردن اسپرم باکیفیت در رحم زن در دوره باروری است. این کار همزمان با تخمک گذاری انجام میشود تا باروری اسپرم-تخمک اتفاق بیفتد. آی یو آی برای حالتهایی که مرد دچار ناباروری متوسط یا ناباروری توجیه نشده و زن دچار مسائل سرویکس برای حرکت اسپرم است، مناسب میباشد. این روش نسبت به روشهای دیگر کمک باروری کمتر تهاجمی و همچنین ارزانتر است.
آی وی اف
آی وی اف یک روش پیشرفته کمک باروری است که برای اختلالات باروری متنوعی استفاده میشود. تخمکهای بالغ در آزمایشگاه، با اسپرم بارور میشود. بعد از چند روز، رویانها در رحم زن ایمپلنت میشود. آی وی اف برای حالتهای ناباروری شدیدِ مرد، بسته بودن لوله، آندومتریوز، و ناباروری توجیه نشده مناسب است. این روش درصد موفقیت بالاتری نسبت به آی یو آی دارد. قبل از ایمپلنت، آزمایش ژنتیک رویان انجام میشود.
تزریق درون سیتوپلاسمی یا میکرواینجکشن اسپرم
روش میکرواینجکشن معمولا همزمان با آی وی اف برای حل مشکل ناباروری و ضعف اسپرم مرد انجام میشود. در این روش یک اسپرم در بهترین تخمک که آماده باروری است، تزریق میشود. معمولا زمانی که تعداد اسپرم، تحرک اسپرمها و شکل آنها کمتر از ایدهآل است کاربرد دارد. حتی در شرایط ناباروری بالای مرد، درصد موفقیت با این روش بسیار بالا است.
پرسشهای پرتکرار
اختلال نعوظ فقط با تغییر سبک زندگی قابل درمان است؟
بله تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی بر نعوظ و باروری اثر مثبت دارد. رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم، مدیریت استرس و ترک الکل و سیگار از عوامل مهم سبک زندگی سالم هستند.
آیا میتوان اختلال نعوظ را با ویتامینها و داروهای طبیعی درمان کرد؟
بله داروهای طبیعی برای اختلال نعوظ وجود دارد. اما حتما قبل از مصرف هر دارویی با پزشک مشورت نمایید.
منبع: beingtheparent.com
بیشتر بدانید:
آیا مصرف الکل باعث اختلال نعوظ در مردان میشود؟
ثبت ديدگاه