یکی از جاگیرترین و حجیمترین وسایل سیسمونی کودک تختخواب نوزادی است که مبلغ زیادی نیز باید بابت خرید آن پرداخت کنید. کودک زمان زیادی از زندگی خود را تا زمانی که در تختخواب طی خواهد کرد بنابراین طراحی، مدل، اندازه و رنگ آن باید مناسب بوده و نکات ایمنی در آن باید به طور کامل رعایت شده باشد.
خوشبختانه، اگر از برندهای مطرح خرید کنید طراحی آنها قطعا مطابق استاندارد است. اما اگر تصمیم دارید از تختهای قدیمیِ خواهر یا برادر کودک یا سایرین استفاده کنید خودتان باید آنرا از نظر ایمنی بررسی کنید. در ادامه، نکات راهنمایی برای خرید یا استفاده از تختهای قدیمی شده است.
ملاحظات ایمنی در طراحی تخت نوزادی
فاصله بین نردهها با هم و فاصله نردهها با ستونهای کنار تخت نباید بیش از 6 سانتی متر باشد (بله، در زمان خرید تخت، حتما متر یا خط کش را همراه خود ببرید). اگر فاصله نردههای تخت زیاد باشد احتمال گیر کردن سر کودک در آن وجود دارد.
اگر قصد دارید از یک تخت قدیمی استفاده کنید که بالای صفحه جلویی یا عقبی آن منبتکاری و تزئینات وجود دارد آنها را با اره ببرید و سطوح خشن را سمباده بکشید.
در یک تخت ایمن، یراقها و پیچها باید ایمن و بدون لبه و نواحی زبر و خشن باشد تا بدن بچه آسیب نبیند. تمامی اتصالات باید محکم و چوب تخت باید فاقد ترک و شکاف باشد.
وقتی که نقاشی تخت را بررسی میکنید علاوه بر آنکه رنگ آن باید با سلیقه و سایر وسایل سیسمونی هماهنگ باشد، نوع رنگ آن هم اهمیت دارد. رنگ تختهای قدیمی اغلب دارای سرب است که برای بچههای کوچک مناسب نیست. اگر میخواهید از یک تخت قدیمی استفاده کنید رنگ آنرا کاملا پاک کرده و مجددا آنرا نقاشی کنید. رنگ جدید باید غیر سمی و فاقد ترکیبات ارگانیک فرار (VOC) باشد. در صورتی که رنگ تخت ترک پوسته و ورقه شده، حتما باید پرداخت شود.
مطمئن شوید تشک، به گوشههای تخت کاملا چسبیده و اندازه آن مناسب باشد. به همین منظور، از روش زیر استفاده کنید: اگر یک خانم بتواند بیش از دو انگشت را بین تشک و تخت قرار دهد تشک مناسب تخت نیست. سایز استاندارد تشک نوزاد حداقل 70 در 130 سانتی متر است. ابعاد معمول تشک نوزاد موجود در بازار 70*130 و 75*130 و تشک نوجوان برای استفاده در تخت نوزاد-نوجوان 80*180 سانتی متر است. ضخامت تشک نباید بیشتر از 15 سانتی متر باشد.
هرگز نباید از تشک یا بالش نرم در تخت نوزاد استفاده کنید زیرا خطر خفگی کودک وجود دارد. حتی اگر از روتختیهای گران قیمت و نرم خریداری کردهاید در دوره نوزادی کودک، آنها را کنار بگذارید.
حداقل تا 6 ماهگی نوزاد بهتر است از دور تختی استفاده نکنید زیرا خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را بالا میبرد.
اگر به هر حال تصمیم دارید دور تختی تهیه کنید از انواع نازک بدون اسفنج یا اسفنج نازک استفاده کنید تا هوا به راحتی از آن عبور نماید. وقتی که بچه توانست بایستد نباید دور تختی خیلی ضخیم به نردهها ببندید چون او میتواند با استفاده از آن از تخت بیرون بپرد.
نکات کاربردی برای انتخاب تخت نوزادی
- اگر تصمیم ندارید به زودی تخت کودک را عوض کنید و اتاق خواب کودک نیز به اندازه کافی جا دارد، توصیه میشود تخت دو منظوره نوزاد-نوجوان خریداری نمایید که کودک حداقل تا 10 سالگی بتواند از آن استفاده کند.
- اگر میخواهید تخت نوزاد-نوجوان خریداری نمایید بهتر است تختی را انتخاب کنید که کشوهای دراور آن با چیدمان وسایل اتاق کودک هماهنگ باشد. مثلا اگر قرار است در کنار تخت کودک یک کمد قرار بگیرد یا تخت در کنج اتاق باشد، کشوهای دراور باید در طول تخت قرار داشته باشد که بتوان آنها را باز کرد.
- اگر تخت دارای کشوی طولی زیر تشک است دقت کنید که کشو روی ریل قرار داشته باشد (مستقیما روی زمین نباشد) چون باز و بسته کردن کشویی که روی زمین یا موکت قرار میگیرد مشکل است.
قطعات تخت باید به راحتی قابل جدا کردن باشد تا حمل آن به آسانی انجام شود.
بیشتر بدانید:
کالسکه کودک خود را چگونه انتخاب نماییم؟
ثبت ديدگاه