چه کسی محکم به پاهای شما چسبیده است؟ بله این نی نی کوچولوی شما است که دست خود را به شلوار شما چسبانده و به حالتی کاملا جدی که در چهره او پیدا است میخواهد کنار شما بایستد! نی نی کوچولوی شما با استفاده از عضلات بالاتنه، پاهای در حال قوی شدن، و با دلربایی زیادی در حال بلند شدن و ایستادن است.
تلاش برای ایستادن یکی از وقایع مهم در مسیر برداشتن اولین قدمها است. از آنجا که این کار نیازمند هماهنگی (تون) تمامی عضلات است او باید کل عضلات بازو، پشت، و پاها باید مورد استفاده قرار دهد. علاوه بر اینکه این کار برای او جنبه سرگرمی دارد و برای پدر و مادر هم خیلی جذاب است، فعالیتی بسیار عالی برای تقویت عضلات کوچولوی جستجوگر شما است.
چه زمانی انتظار میرود کودک روی پای خود بایستد؟
بین 9 تا 12 ماهگی کودک شروع به بالا کشیدن خود کرده و از هر چیزی که کنارش قرار دارد برای ایستادن استفاده میکند. الان موقع آن است که تشک تخت و گهواره کودک در پایینترین وضعیت قرار بگیرد زیرا او میتواند است خود را به میلههای تخت یا کنار گهواره رسانده و خیلی زود یاد خواهد گرفت که از تخت بیرون بیاید.
چگونه باید به کودک نوپا برای ایستادن کمک کرد؟
یک بازی جالب برای کودکی که در حال یادگیری ایستادن است آن است که چند تا از اسباب بازیهای او را روی راحتی قرار داده و بچه را طوری کنار آن قرار دهید که با استفاده از بدنه مبل و کوسنها روی پای خود ایستاده و خود را به اسباب بازیها برساند. مبل راحتی بهتر از صندلی است چون اگر او بخواهد همین کار را با استفاده از صندلی انجام دهد ممکن است صندلی جابجا شده و کودک به زمین بیفتد.
در این بازی از حس کنجکاوی کودک کمک گرفته میشود و تمرینی مناسب برای بالا کشیدن، رسیدن به شیء و برداشتن آن است. ممکن است کودک برای نشستن مجدد، نیاز به کمک پدر و مادر داشته باشد. اگر او هنوز سینه خیز یا چهار دست و پا میرود باز هم این بازی را برای تقویت عضلات او مفید است. فقط کافی است بجای قرار دادن اشیاء روی راحتی با فاصله کمی از او قرار دهید.
وقتی که کودک تلاش میکند با گرفتن دست خود به اشیاء از جای خود برخیزد شما باید خیلی مراقب او باشید. خانه حتما باید ایمن سازی شود. جاهایی که لبه های تیز و اشیاء خطرناک وجود دارد را با ایجاد مانع ببندید. مطمئن شوید در مسیر کودک چیزهای لغزنده مثل کتابهای باز وجود نداشته باشد. به همین منظور جورابها و پاپوشهای استپ دار کمک بگیرید تا بچه سر نخورد.
اگر کودک روی پای خود نایستد باید نگران بود؟
اینکه کودک در چه زمانی میتواند روی پای خود بایستد مثل سایر مهارتهای حرکتی او کاملا متغیر است. هر کودکی این راه را با سرعت و شیوه خاص خود طی میکند. والدین نیز نمیتوانند سرعت یادگیری او را خیلی تغییر دهند (اما این موضوع نیز صحت ندارد که اگر به کودک برای ایستادن کمک کنید پای او پرانتزی میشود).
بعد از ایستادن چه اتفاقی میافتد؟
بعد از آنکه کودک توانست روی پاهای خود بایستد، فاصله چندانی با راه رفتن ندارد. اتفاقات بعدی، بالا رفتن، دویدن و بالا پریدن است!
بیشتر بدانید:
لحظه ایستادن نوزاد از جذابترین لحظات زندگی است . بچه خیلی کیف میکنه و خودشم باورش نمیشه😚😚😚