از آنجا که نوزاد نمیتواند بگوید برای مدفوع کردن دچار مشکل شده است، بنابراین تشخیص یبوست داشتن یا نداشتن نوزاد تازه متولد شده برای والدین خیلی سخت است. اما علائمی در مورد دستگاه گوارش کودک وجود دارد که نشان میدهد او دچار یبوست شده است.
اگر مدفوع نوزاد کم باشد، دچار یبوست شده است؟
از آنجا که شیر مادر بسیار مغذی است گاهی بدن نوزاد بیشتر آنرا جذب کرده و مقدار کمی از آن وارد مجرای گوارشی میشود و ممکن است مدفوع نوزاد خیلی کم باشد. ممکن است او تا 1 هفته مدفوع نکند که تا 1 هفته برای نوزاد نرمال است. اما اگر حس میکنید نوزاد درد دارد یا هر گونه نگرانی دارید با پزشک مشورت نمایید.
در موارد نادر، ممکن است یبوست طولانی و شدید شود. مثلا وقتی که عضلات روده درست کار نمیکنند یا در مجرای گوارش انسدادی وجود دارد. گاهی هم مدفوع نوزاد سفت است.
در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟
یبوست ارتباطی با تعداد دفعات مدفوع کودک ندارد بلکه به میزان سختی نوزاد برای مدفوع کردن مربوط میشود. اگر مدفوع نرم بوده و هر 4 تا 5 روز یکبار انجام میشود احتمالا حال او خوب است. اما در صورت داشتن موارد زیر، باید با پزشک مشورت نمایید:
- مدفوع کردن برای کودک سخت است و باعث ناراحتی او میشود؛
- مدفوع او سفت است؛
- مدفوع او خونی یا سیاه است؛
- کودک حداقل 4 تا 5 روز یکبار مدفوع نمیکند.
درمان خانگی یبوست نوزاد
اگر به بچه شیر خشک میدهید بعد از مشورت پزشک شیر خشک او را عوض کنید. اما یبوست نباید باعث شود شیردهی به کودک از سینه مادر قطع شود.
اگر پزشک اجازه میدهد کمی آبمیوه تیره مثل آب گلابی به شیر خشک اضافه کنید و اگر سن او بیشتر از 4 ماه است آب بیشتری به او بدهید. اما نباید بیشتر از 50 گرم در روز باشد. به خاطر داشته باشید کودکانی که تعداد دفعات مدفوع آنها کم است معمولا دچار یبوست نیستند و نیازی نیست والدین هیچ نوع تغییری در رفتار عادی خود در قبال کودک داشته باشند.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه