با وجود آنکه قرصهای جلوگیری درصد موفقیت بالایی دارند اما احتمال کمی وجود دارد که در زمان مصرف این قرصها باردار شوید. حتی اگر قرص ضد بارداری مصرف نمایید، بعضی از عوامل احتمال باردار شدن را افزایش میدهند. اگر از نظر جنسی فعال هستید برای جلوگیری، موارد زیر را در نظر داشته باشید.
موفقیت و شکست قرصهای کنترل بارداری
اگر قرصهای ضد بارداری درست مصرف شود (یعنی مطابق زمانبندی و بدون فراموش کردن قرص)، درصد موفقیت آن حدود 99 درصد است. اما وقتی به صورتی که اغلب خانمها مصرف میکنند استفاده شود تا 91 درصد موثر است.
نرخ شکست قرصهای جلوگیری ترکیبی و نوع پروژستین، 9 درصد است. گاهی فراموش میکنید که یک قرص را در زمان خود مصرف کنید یا در زمان خرید قرص جدید فاصله ایجاد میشود که در این حالتها احتمال بارداری افزایش مییابد.
چه چیزی باعث درست عمل نکردن قرص ضد بارداری میشود؟
بعضی از اتفاقات باعث افزایش احتمال موفق عمل نکردن قرصهای ضد بارداری میشود:
اگر فراموش کنید هر روز در ساعت مشخصی قرص را مصرف نمایید احتمال بارداری افزایش مییابد. قرصهای ضد بارداری طوری طراحی شدهاند که سطح هورمون در بدن را ثابت نگهدارند. اگر قرص در زمان خودش مصرف نشود سطح هورمون به طور ناگهانی گاهش پیدا میکند.
بسته به آنکه در چه زمانی از سیکل قاعدگی قرار داشته باشید ممکن است قرص باعث تخمک گذاری شود. تخمک گذاری نیز احتمال باردار شدن را افزایش میدهد.
مصرف مداوم الکل باعث عدم موفقیت قرص کنترل بارداری میشود. همچنین الکل باعث فراموش کردن زمان مصرف الکل میشود. اگر بعد از مصرف قرص استفراغ کنید بدن نمیتواند هورمونها را به خوبی جذب نماید. در نتیجه سطح هورمونها کاهش پیدا میکند. مصرف همزمان قرصهای دیگر نیز ممکن است تاثیر قرص ضد بارداری را کاهش دهد.
راههای افزایش تاثیر قرص جلوگیری چیست؟
در زمان مناسب قرص را مصرف کنید
قرص جلوگیری را هر روز در همان زمان روز قبل مصرف کنید. از یادآور گوشی خود کمک بگیرید. میتوانید آنرا در زمان یک فعالیت خاص در روز مثلا ناهار خوردن انجام دهید. به خصوص اگر از نوع پروژستین استفاده میکنید زمانبندی خیلی مهم است.
اگر یک قرص را فراموش کردید از روشهای پشتیبان مثل کاندوم استفاده کرده یا حداقل 1 هفته رابطه نداشته باشید.
داروها را با هم استفاده نکنید
بعضی از داروهای تجویزی یا بدون نسخه ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند. قبل از مصرف داروی جدید با پزشک در مورد تداخل دارویی آن مشورت نمایید. در خصوص آنتی بیوتیکها، تداخل این دارو با قرص جلوگیری بجز نوع خاصی از آنتی بیوتیک با نام ریفامپین هنوز به اثبات نرسیده است.
بیشتر بدانید:
قرصهای ضد بارداری لوونورژسترول، الاوان و عوارض جانبی
ثبت ديدگاه