گرفتن آروغ نوزاد در حین غذا دادن و بعد از آن باعث میشود بچه احساس راحتی داشته باشد. با وجود آنکه گرفتن آروغ نوزاد خیلی ساده به نظر میرسد اما تاثیر زیادی در شادابی کودک دارد. در ادامه هر چه که باید در این مورد بدانید تشریح شده است.
چرا کودک آروغ میزند؟
وقتی که کودک غذا میخورد حبابهای کوچک هوا در معده او جمع میشود. اینها باعث ناراحتی کودک میشوند. اما با گرفتن آروغ بچه به او کمک میکنید فضای بیشتری از شکم او آزاد شده و او بهتر میتواند غذا بخورد. گرفتن آروغ نوزاد همچنین به او کمک میکند اگر:
هیچ قانونی وجود دارد که طبق آن باید بعد از هر باز غذا دادن به کودک آروغ او را بگیرید بعضی از بچهها زیاد و بعضی دیگر به ندرت آروغ میزنند.
آیا باد گلوی بچههایی که شیر خشک میخورند بیشتر باید گرفته شود؟
هم کودکانی که شیر خشک میخورند و هم کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند دچار نفخ معده میشوند. اما به طور کلی بچههایی که شیر مادر میخورند کمتر به آروغ زدن نیاز دارند. دلیل این موضوع آن است که در حین تغذیه از شیر مادر هوای کمتری وارد معده میشود. اما اگر شیر مادر زیاد است و در حین شیردهی از کنار لب کودک شروع به نشت کرده و یا میپاشد نیاز به گرفتن آروغ بیشتر میشود.
اگر به کودک شیر خشک یا شیر مادر دوشیده شده میدهید بهتر است از شیشه ضد کولیک استفاده کنید. این نوع شیشه شیرها طوری طراحی شدهاند که در حین شیر خوردن هوای کمتری وارد معده نوزاد شده و درنتیجه هوای محبوس شده و آروغ کمتر میشود.
بعضی از والدین از این نوع شیشهها رضایت دارند اما برای همه بچهها جواب نمیدهد! مطمئن شوید که سوراخ شیشه شیر مناسب سن او باشد. اگر سوراخ خیلی بزرگ باشد شیر بیشتر از میزانی که کودک میتواند قورت بدهد وارد دهان او شده و در نتیجه هوای بیشتری وارد معده میگردد. چه بچه شیر خشک میخورد چه شیر مادر بهتر است در حین شیر دهی گاهی توقف کرده و بچه را بنشانید.
چه زمانی باید آروغ کودک را بگیریم؟
هر زمان که کودک نیاز دارد آروغ او را بگیرید. نیازی نیست وقتی بچه آرام است یا در حین شیردهی به خواب رفته او را بیدار کرده و آروغ او را بگیرید. اما اگر در حین شیر خوردن بچه به خود میپیچد یا اگر سر خود را کنار کشیده و گریه میکند، باید آروغ او را بگیرید.
یک زمان طلایی برای این کار زمانی است که میخواهید از پستان دیگر به او شیر بدهید یا در زمان شیر خشک دادن وقتی که کودک کمی استراحت میکند. همچین اگر بعد از شیر دهی اگر حس میکنید کودک میتوانید آروغ او را بگیرید.
تا چند ماهگی آروغ نوزاد باید گرفته شود؟
کودک در حدود 4 تا 6 ماهگی معمولا دیگر به اندازه ای رشد کرده که نیازی نیست بعد از شیردهی آروغ او را بگیرید. او در این سن معمولا بهتر شیر را مکیده و هوای کمتری وارد معده خود میکند.
روش گرفتن باد گلو نوزاد چیست؟
چندین راه برای این کار وجود دارد. ببینید کدامیک برای شما بهتر است. قبل از گرفتن آروغ کودک یک پارچه یا حوله کهنه روی دوش خود بگذارید. اغلب بچهها در زمان آروغ زدن مقدار کمی شیر بالا میآورند که کاملا هم نرمال است. سه پوزیشن مختلف برای آروغ گرفتن وجود دارد:
روی شانه
بچه را شانه خود بگذارید به طوری که چانه او روی شانه شما قرار بگیرد. سر و شانه او را با دست خود نگهداشته و به آرامی با دست دیگر پشت کودک را مالش دهید.
نشسته روی پاها
بچه را روی پاهای خود بنشانید به صورتی که صورت او به سمت شما نباشد. با استفاده از یکی از بازوها بدن کودک را نگهدارید. کف دست شما باید از سینه کودک و انگشتان به آرامی فک و چانه او را نگهدارد (انگشتان خود را از گلوی کودک دور نگهدارید). بچه را کمی به جلو متمایل کرده و با دست آزاد خود پشت او را مالش دهید.
خوابیده روی پاها
بچه را به صورتی روی پای خود بخوابانید که صورت او رو به پایین و روی پاهای شما باشد. چانه و فک کودک را با یک دست نگهدارید. سر کودک را کمی بالاتر از بقیه بدن او بگیرید تا خون با سرعت به سمت سر کودک نرود. پشت او را به آرامی با دست دیگر مالش دهید.
در حین آروغ گرفتن با کودک صحبت کرده یا برای او آواز بخوانید. این کار به او آرامش میدهد. اگر بعد از چند دقیقه کودک هنوز آروغ نزد شاید نیازی به این کار نداشته باشد. اما اگر هنوز احساس ناراحتی دارد دوباره امتحان کرده و پوزیشن دیگر را امتحان نمایید.
راههای دیگر گرفتن آروغ نوزاد چیست؟
اگر روشهای قبلی جواب نداد راههای دیگری هم وجود دارد. یک راه مناسب، حمام گرم است. راه حل دیگر ماساژ شکم است. دستان خود را به صورت حلقوی و در جهت عقربههای ساعت روی شکم کودک حرکت دهید. این کار به آرامش کودک کمک کرده و باعث خروج هوا از معده او میشود.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه