اگر زیر 35 سال سن دارید و بعد از 1 سال رابطه جنسی منظم و بدون جلوگیری هنوز بچهدار نشدهاید، یا بالای 35 سال سن دارید و بعد از 6 ماه رابطه جنسی منظم و بدون جلوگیری هنوز بچهدار نشدهاید توصیه میشود که به پزشک مراجعه نمایید. حدود 65 درصد زوجهایی که جهت مداوای ناباروری اقدام میکنند، سرانجام بچهدار میشوند.
معمولا متخصص نازایی یک سری آزمایشها را برای شما تجویز مینماید. اگر آزمایش نطفه (اسپرم) نرمال نباشد یا سابقه پزشکی یا تناسلی شما نیازمند بررسی دقیقتر باشد معمولا شما را به یک اورولوژیست یا متخصص دیگر مردان ارجاع میدهد تا در خصوص شیوه مداوای ناباروری تصمیمگیری بهتری انجام شود. همچنین برخی اوقات دلیل ژنتیکی در باروری مردان وجود دارد که ممکن است به فرزندان نیز به ارث برسد. اگر پزشک بخواهد مطمئن شود که چنین موردی وجود ندارد ممکن است آزمایش خون را برای شما تجویز نماید و شما را به یک مشاور ژنتیک معرفی نماید.
سوابق پزشکی و سایر عوامل زندگی
برخی از انتخابهای زندگی و نیز سابقه پزشکی آقایان ممکن است بر دستگاه تناسلی و باروری آنها تاثیر بگذارد. در زیر فهرستی از این موارد ذکر شده است:
- استعمال سیگار و تنباکو؛
- مصرف الکل و مواد مخدر؛
- برخی از درمانهای خاص مثل درمان جایگزینی با هورمون تستوسترون و داروهای مورد استفاده برای درمان ورم مفاصل، فشار خون بالا، افسردگی، سرطان، عفونت یا اختلالات گوارشی؛
- ابتلا به یک بیماری مزمن مثل دیابت، سرطان یا بیماری تیروئید؛
- غنی نبودن رژیم غذایی؛
- اضافه وزن زیاد؛
- قرار داشتن در معرض مواد سمی مثل آفتکشها؛
- داشتن یک یا دو بیضه پاییننیامده (Undescended) در نوزادی یا خردسالی؛
- عفونت از طریق رابطه جنسی مثل کلامیدیا (Chlamydia) یا سوزاک (gonorrhea).
اگر دارای هر یک از شرایط بالا هستید حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا با تحت نظر پزشک، همسر شما بتواند بارداری سالمی را تجربه نماید.
بیشتر بدانید:
تفسیر آزمایش اسپرم و تشخیص تحرک اسپرمها
راههای افزایش قدرت باروری مردان
ثبت ديدگاه