شاید شنیده باشید که خوردن عسل برای سلامت نوزادان و کودکان نوپا خطرناک است. بله این موضوع واقعیت دارد. عسل ممکن است دارای باکتریهایی باشد که در روده کودک شروع به رشد کرده شده و باعث مسمومیت غذایی حاد (بوتولیسم) کودک شود. این بیماری نادر اما خیلی خطرناک است.
روده کودکان هنوز آنقدر بالغ نیست که بتواند باکتری را از بین برد. بنابراین باید تا 1 سالگی به نوزاد عسل ندهید. اما بزرگسالان با بدن سالم در معرض خطر بوتولیسم قرار ندارند (حتی در دوران بارداری).
آیا خوردن هر نوع عسل در دوران بارداری مجاز است؟
بعضی از عسلهایی که در بازار وجود دارد مثل شیر، پاستوریزه شدهاند. عسل پاستوریزه به مدت 15 تا 30 ثانیه عسل به 161 درجه فارنهایت رسیده و سپس به سرعت سرد میشود. با این کار سلولهای مخمری از بین میروند اما هاگهای بوتولیسم از بین نمیرود. بنابراین عسل تخمیر نشده و فرایند کریستال شدن کند میشود. نتیجه آن است که عسل زمان بیشتری مایع باقی میماند.
ممکن است عسل مربوط به مزارع پرورش زنبور عسل را کنار جاده یا بازارهای محلی ببینید. در مورد ایمنی مصرف عسل غیر پاستوریزه هنوز مطالعات کافی انجام نشده است. خوشبختانه، عسل غیر پاستوریزه مثل پنیر غیر پاستوریزه خطر بیماری لیستریا ندارد اما بهتر است احتیاط کرده و در بارداری قید عسل غیر پاستوریزه را بزنید.
بیشتر بدانید:
خوردن زنجبیل در بارداری و خطر سقط جنین
ثبت ديدگاه