رفع موهای زائد در بارداری

وقتی که در دوران بارداری در آینه به خود نگاه می‌کنید درخشندگی پوست صورت و زیبایی موها خیلی جلب توجه می‌کند، فقط یک چیز است که توی ذوق می‌زند: موهای زائد بالای لب‌ها. با وجود آنکه هورمون‌های بارداری و افزایش گردش خون در بدن باعث زیباتر شدن پوست، موها و ناخن‌ها شده، اما همین عوامل موجب رشد مو در نقاط ناخواسته می‌شود.

وقتی که در دوران بارداری در آینه به خود نگاه می‌کنید درخشندگی پوست صورت و زیبایی موها خیلی جلب توجه می‌کند، فقط یک چیز است که توی ذوق می‌زند: موهای زائد بالای لب‌ها. بله درست است.

با وجود آنکه هورمون‌های بارداری و افزایش گردش خون در بدن باعث زیباتر شدن پوست، موها و ناخن‌ها شده، اما همین عوامل موجب رشد مو در نقاط ناخواسته مثل زیر بغل، خط بیکینی، بالای لب و روی شکم می‌شود. خوشبختانه رشد موهای زائد موقتی است و 6 ماه بعد از زایمان به حالت قبلی خود باز می‌گردد. در ادامه، همه نکاتی که برای رفع موهای زائد در بارداری باید بدانید تشریح شده است.

موچین کردن و بند انداختن

برای برداشتن موهای کوچک ابرو، موهای مزاحم زیر چانه، بالای لب و روی پستان‌ها، موچین و بند بهترین گزینه هستند. با وجود آنکه موچین و بند را می‌توانید در خانه هم انجام دهید بهتر است برای بند انداختن به آرایشگر حرفه‌ای مراجعه نمایید. به دلیل اینکه هیچ کدام از این دو روش نیازمند استفاده از مواد شیمیایی و دارو نیست، در دوران بارداری کاملا ایمن و بی خطر هستند.

تراشیدن

برای رفع موهای زائد در نواحی بزرگتر بدن، مجبور به تراشیدن موهای زائد هستید (در دوران بارداری نیاز به تراشیدن بیشتر می‌شود!) اگر مجبور شدید مثل همسرتان موهای صورت را نیز اصلاح کنید خجالت نکشید؛ موهای کنار گوش و بالای لب را نیز می‌توانید با ریش تراش ژیلت یا ریش تراش برقی بتراشید.

نگران نباشید موهای صورت با تراشیدن زمخت‌تر نمی‌شود! حتما از ژیلت نو استفاده کنید تا صورت شما زخمی نشود. هرگز از تیغ همسرتان استفاده نکنید چون ممکن است باعث ورود عفونت به بدن شما بشود.

وقتی که می‌خواهید موهای پاهایتان را اصلاح کنید حسابی دقت کنید تا تعادل بدن شما بهم نخورد. تراشیدن موهای زائد در حمام به کلی ممنوع است چون می‌تواند باعث زمین خوردن و خطرات جدی شود. برای راحتی، از ژل و خمیر ریش تراشی استفاده کنید. بهتر است از همسر خود بخواهید موهای بدن شما را بتراشد یا لبه تخت بنشینید و با ریش تراش برقی موهای زائد را اصلاح کنید.

اپیلاسیون

با وجود آنکه اپیلاسیون در بارداری بی خطر است و به جنین هم آسیب نمی‌رساند اما از آنجا که خم شدن و اپیل موهای زائد می‌تواند تعادل شما را بهم بزند باید با دقت انجام شود. اگر درد اپیلیدی اذیتتان می‌کند بهتر است در بارداری آنرا کنار بگذارید.

موم انداختن

موم انداختن راه حلی بلند مدت‌تر برای رفع موهای زائد است که اگر باعث حساسیت پوست نشود در بارداری نرمال است. فراموش نکنید که موم نباید روی رگ‌های واریسی، خال، زگیل، بینی، گوش‌ها، نوک سینه‌ها و یا روی قسمت‌های آسیب دیده، ترک خورده و آفتاب سوخته پوست انجام شود. قبل از استفاده از موم با پزشک خود در این خصوص مشورت نمایید.

زمانی که شکم شما خیلی بزرگ شده است دسترسی به نواحی شرمگاهی و آلت تناسلی برای رفع موهای زائد سخت‌تر می‌شود. در این حالت، بهترین راه مراجعه به سالن‌های آرایش و زیبایی است. حتما از قبل نوبت بگیرید که در آرایشگاه منتظر نمانید. ضمنا مطمئن شوید که آرایشگاه تمیز است، فرد آرایشگر دستکش می‌پوشد و از وسایل نو استفاده می‌کند تا جلوی انتقال عفونت از مشتریان قبلی به شما گرفته شود.

قبل از آنکه آرایشگر از موم برای نواحی شرمگاهی استفاده کند از او بخواهید آنرا روی ناحیه‌ای کوچک از بدن تست کند تا معلوم شود آیا به آن حساسیت دارید یا خیر. از یک لوسیون ضد عفونی کننده قبل و بعد از موم انداختن استفاده کنید تا آسیب، قرمز شدن و عفونی شدن پوست به وجود نیاید.

مواد از بین برنده مو (موبر)

با وجود آنکه با استفاده از کرم‌ها، ژل‌ها، لوسیون‌ها و اسپری‌های موبر، خیلی آسان می‌توان موهای زائد را رفع کرد اما هنوز بی خطر بودن آنها در بارداری به اثبات نرسیده است. این محصولات شامل پودر سولفید باریم و تیو گلیکولات کلسیم هستند که بر ساختار پروتئین مو اثر گذاشته و آنرا به یک توده ژله‌ای شکل تبدیل می‌کند که به راحتی می‌توان از پوست پاک کرد.

این مواد شیمیایی، بوی آزار دهنده‌ای دارند و حتی ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک پوستی شود. بهتر است تا بعد از زایمان از این محصولات استفاده نکنید. اگر واقعا قصد دارید آنها را بکار ببرید از قبل با پزشک خود مشورت نموده و در یک محیط دارای تهویه مناسب اصلاح کنید. در این حالت هم بهتر است در ابتدا آنرا روی ناحیه کوچکی از پوست تست کنید.

دکلره و بی رنگ کردن مو

اگر قبلا از روش‌های بی رنگ کردن مو استفاده کرده‌اید در بارداری به دلیل اینکه احتمال جذب مواد شیمیایی از طریق پوست و ورود آن به بدن کودک وجود دارد بهتر است از آن چشم ‌پوشی نمایید. هنوز مطالعات کافی در مورد استفاده از مواد بی رنگ کننده مو در بارداری انجام نشده است.

لیزر و الکترولیز موهای زائد

روش‌های دائمی رفع موهای زائد مثل لیزر و الکترولیز در بارداری در بهترین حالت غیر ضروری و در بدترین حالت می‌توانند واقعا خطرناک باشند. نور لیرز می‌تواند رنگدانه مو را نشانه رفته و با آسیب به فولیکول جلوی رشد مو را بگیرد. با استفاده از الکترولیز، جریان الکتریکی از پوست فرد عبور می‌کند تا فولیکول را از بین ببرد. از آنجا که مایع آمنیوتیک اطراف جنین رسانای جریان الکتریسیته است برای جنین خطرناک خواهد بود.

بیشتر بدانید:

افزایش رشد موها و ناخن‌ها در دوران بارداری

رنگ مو در بارداری

بوتاکس و سایر درمان های پوستی در دوران بارداری