یکی از دغدغههای زنان باردار ابتلا به بیماریهای عفونی در بارداری است. خوشبختانه با توجه به برنامههای موفق واکسیناسیون، احتمالا بدن شما در برابر بعضی از بیماریهای مسری مصون شده و احتمال ابتلا به عفونت و به خصوص سرخجه، که خطرناک ترین عفونت برای جنین است، خیلی کم است.
در صورت ابتلای فرد باردار به عفونت، به جنین آسیب میرسد؟
حتی اگر مادر در معرض عفونت قرار بگیرد معمولا به جنین آسیبی نمیرسد. اما بعضی از عفونتها از طریق جفت یا در حین زایمان به جنین انتقال پیدا کرده و ممکن است عوارض جدی برای جنین داشته باشد. ضمنا بعضی از عفونتها به مادر آسیب رسانده و حتی باعث زایمان زودرس میشود.
برای جلوگیری از بیماریهای عفونی در بارداری چه اقداماتی باید انجام دهید؟
هیچ کس نمیتواند از تمامی عفونتها در بارداری جلوگیری کند. اما با انجام بعضی از اقدامات میتوانید خطر ابتلا به عفونت را کمتر کرده و ریسک مشکلات جدی برای جنین در صورت ابتلا به عفونت را کاهش دهید.
مراقبتهای بارداری خیلی ضروری است. مثلا، آزمایشهای خون معمول میتواند نشان دهد آیا نسبت به بعضی از بیماریها مثل سرخجه و آبله مرغان مصون هستید. همچنین بعضی از عفونتها مثل عفونت مجاری ادراری، استرپتوکوک، هپاتیت بی و اچ آی وی که نمیدانید مبتلا هستید یا نه را نشان میدهد.
اگر فکر میکنید در معرض بعضی از عفونتهای جدی قرار داشته یا مریض شدهاید با مراقبت لازم در زمان مشخص میتوانید جلوی مشکلات بعدی را بگیرید.
خودتان هم میتوانید بعضی کارها را انجام دهید. کارهای اولیه مثل شستن دستها، استفاده از لیوان شخصی یا سایر وسایل آشپزخانه، در معرض حیوانات نبودن، استفاده از دستکش در زمان باغبانی و دور ماندن از افراد مبتلا به بیماری مسری، احتمال بیماری را کاهش میدهد.
رابطه جنسی به شیوه مناسب هم جلوی بسیاری از بیماریهای آمیزشی را میگیرد. همچنین با انجام بعضی اقدامات مثل نخوردن بعضی غذاها، شستن میوههاو سبزیجات، پختن گوشت قرمز و سفید و تخم مرغ میتوانید تا حدود زیادی جلوی عفونت را بگیرید.
بیماریهای عفونی موثر بر بارداری چیست؟
- واژینوز باکتریایی؛
- آبله مرغان؛
- چیکونگونیا؛
- کلامیدیا؛
- آنفولانزا؛
- سوزاک؛
- استرپتوکوک؛
- هپاتیت ب؛
- هرپس؛
- اچ آی وی؛
- لیستریا؛
- سرخجه
- بیماریهای آمیزشی،
- سیفلیس؛
- توکسوپلاسموز؛
- تریکومونیاسیس؛
- عفونت مجاری ادراری؛
- ویروس زیکا.
اگر احساس بیماری میکنید یا در معرض بیماری مسری قرار داشتهاید به پزشک اطلاع دهید تا در صورت صلاحدید برای شما آزمایش تجویز نماید.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه