آزمایش تشخیص بارداری برای آنکه به راحتی و با یک بیبی چک قابل انجام باشد، راه درازی را طی کرده است. در گذشته، زنان بدون مراجعه به پزشک راه دیگری برای بررسی باردار شدن خود نداشتند. اگرچه تشخیص باردار شدن از طریق آزمایش خون امکانپذیر است اما مراجعه حضوری به پزشک و آزمایشگاه دشواریهای خاص خود را دارد. خوشبختانه در سال 1976 اولین وسیله تست خانگی بارداری برای تایید باردار شدن ابداع شد.
با وجود پیشرفت در تشخیص بارداری، اما هنوز رازهای زیادی در مورد عادت ماهیانه و چرخه قاعدگی زنان وجود دارد. ممکن است فرد پریود نشود یا پریود به تاخیر بیفتد اما باردار هم نباشد. در این حالت او نمیداند چه اتفاقی افتاده است. آیا واقعا باردار است؟ آیا تست بارداری را درست انجام نداده است؟
علت های آزمایش بارداری منفی، ولی پریود نشدن چیست؟
در اینجا تعدادی از علت های اینکه ممکن است تست بارداری منفی باید اما پریود فرد عقب افتاده باشد، تشریح شده است:
پایین بودن سطح هورمون بارداری
اگر برای بارداری اقدام کرده باشید باید یک خبر خوب به شما بدهیم. ممکن است سطح هورمون بارداری (اچ سی جی) هنور به حدی نرسیده باشد که بیبی چک بتواند آنرا تشخیص داده و بارداری را مثبت اعلام کند ولی واقعا باردار شده باشید (یعنی منفی کاذب).
نتایج یک مطالعه نشان میدهد بی بی چک فقط در صورتی میتواند به طور قطع بارداری را نشان دهد که سطح اچ سی جی در بدن بیشتر از 25 mIU/mL باشد. در صورتی که میزان این عدد کمتر از 25 باشد بعضی از بیبی چک های حساس تر میتوانند بارداری را تایید کنند.
همچنین با توجه به آنکه یک بازه 13 روزه برای زمان تخمک گذاری وجود دارد، شما فکر میکنید الان 4 هفته است که باردار هستید اما وقتی که بارداری در انتهای تخمک گذاری انجام شده باشد واقعا 2 هفته است که باردار شدهاید. عوامل دیگری که باعث تست بارداری منفی شوند خونریزی بارداری، استفاده اخیر از جلوگیری هورمونی یا شیردهی میباشند.
اگر بعد از پریود نشدن فکر میکنید باردار هستید اما بیبی چک منفی است چند روز دیگر هم صبر کنید و دوباره تست کنید. اگر باز هم پریود نشدید بهتر است با پزشک مشورت نمایید.
بارداری خارج از رحم
در موارد خیلی نادر، گاهی بارداری اکتوپیک میتواند باعث منفی شدن بیبی چک شود. این حالت در کمتر از 3 درصد موارد بارداری اکتوپیک مشاهده میشود. اگر نتیجه تست بارداری منفی است و علائم زیر را مشاهده کردید باید خیلی مراقب بوده و حتما به پزشک اطلاع دهید:
- درد شدید در پایین شکم یا یکی از پهلوها؛
- سرگیجه یا بیحالی؛
- خونریزی یا لکه بینی؛
- حالت تهوع و استفراغ.
عوامل زندگی
بعضی از عوامل بیرونی میتواند نظم چرخه قاعدگی را مختل کند. مثلا استرس، میتواند باعث تاخیر پریود شود. تغذیه بد هم موثر است چرخه قاعدگی ممکن است دچار نوسان شود اگر زیاد کافئین بنوشید یا به اندازه کافی غذا نخورید. تغییرات ناگهانی زندگی، مثل ورزش شدید یا کار کردن در شیفت شب، میتواند باعث بی نظم شدن پریود شود.
شیردهی
شیردهی باعث بعضی بی نظمیها در سیکل قاعدگی میشود. حتی وقتی که بچه به دنیا می آید و پریود فرد احیا میشود، زمان نیاز است تا پریود به حالت عادی برگردد. ضمنا شیر خوردن نوزاد با رشد او تغییر میکند. با افزایش سن نوزاد، غذا خوردن او هم تغییر میکند. مثلا اگر کودک وارد یک رشد جهشی شده و به طور ناگهانی تعداد دفعات شیر خوردن او در شب بیشتر شود باعث بی نظمی در سیکل قاعدگی خواهد شد.
وضعیت سلامت فرد
شرایطی مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک یا مسائل تیروئید میتواند باعث بی نظمی شدید پریود و باعث پریود نشدن شود. بعضی از خانمها پریود خیلی خفیف و بعضی پریود خیلی سنگین را تجربه میکنند و بعضی دیگر اصلا پریود نمیشوند.
یائسگی معمولا برای خانمها در حدود 50 سالگی آغاز میشود. اما برای بعضی خانمها ممکن است به طور زودرس و قبل از 40 سالگی آغاز شود. این برای هر کسی متفاوت است. اگر حدود 90 روز است که پریود نشدهاید و باردار نیستید حتما با پزشک مشورت نمایید.
مصرف دارو
داروهای کنترل بارداری باعث بی نظمی سیکل قاعدگی میشود. بعضی دیگر از داروها باعث پریود نشدن میشود. مثلا داروهای فشار خون یا داروهای کنترل آلرژی باعث فقدان پریود میشوند.
دیرترین زمان مثبت شدن آزمایش بارداری چیست؟
اگر باردار شدن در انتهای سیکل قاعدگی اتفاق بیفتد سطح هورمون در زمان پریود نشدن هنوز به اندازه کافی بالا نیست و این دیرترین زمان برای مثبت شدن تست بارداری است. برای مثبت شدن تست بارداری باید چند روز دیگر صبر کنید.
در صورت پریود نشدن چه کاری باید انجام داد؟
دلایل زیادی ممکن است برای پریود نشدن بعد از بیبی چک منفی وجود داشته باشد. ممکن است دلیل آن سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد یا ممکن است به سبک زندگی ربط داشته باشد. بعد از آنکه بیبی چک منفی شد برای آزمایش بعدی بیبی چک حدود 1 هفته صبر کنید. اگر دوباره بیبی چک منفی شد و هنوز پریود نشدهاید باید به پزشک مراجعه نمایید.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه