همانطور که جنین در شکم شما رشد میکند بدن آماده میشود تا فضای کافی را برای رشد او فراهم آورد. رحم با رشد جنین بزرگتر شده و در نتیجه انقباض یا حس کشش عضلانی در شکم بوجود میآید. این اتفاق کاملا نرمال است اما آیا در این حالت، جابجایی وسایل مجاز است؟ آیا بلند کردن اجسام سنگین به جنین یا مادر آسیب نمیرساند؟
توانایی بدن در دوران بارداری برای انجام کار سنگین
در دوران بارداری، مفاصل پایین کمر شل میشود تا بدن برای زایمان بچه آماده نماید. مهم است بدانید بدن شما در حال تغییر است و فعالیتهایی مثل بلند کردن اجسام سنگین که قبل از بارداری میتوانستید انجام دهید را دیگر نمیتوانید انجام دهید. بهترین کار آن است که از دیگران برای جابجایی وسایل کمک بگیرید. به خصوص خانمهایی که در خطر زایمان زودرس قرار دارند به هیچ وجه نباید از سه ماهه دوم بارداری به بعد وسایل را جابجا کنند.
خطرات و عوارض جابجایی اجسام سنگین در بارداری
در حین بارداری نباید اجسام سنگین را جابجا کنید. اما اگر چارهای جز این کار ندارید حداقل احتیاط کنید. انجام کار سنگین ممکن است باعث زایمان زودرس یا تولد نوزاد با وزن کم شود. بلند کردن ناصحیح اجسام، چه سنگین و چه سبک، میتواند موجب کشش عضلات شود. عارضه بالقوه حمل اجسام سنگین فتق (Hernia) است.
تکنیکهای بلند کردن وسایل در بارداری
برای جابجایی اجسام بهتر است بجای خم کردن کمر، روی زانوها خم شوید. خیلی مهم است که کمر تا حد ممکن صاف باشد تا باعث کمردرد نشود. در حین بلند کردن اشیاء نباید حرکت ناگهانی انجام دهید.
چه باردار باشید چه نباشید تمرینات مفیدی برای جابجایی اجسام وجود دارد. اما در دوران بارداری اهمیت برداشتن صحیح اجسام بیشتر میشود چون استخوانبندی بدن در حال تغییر است و شما بیشتر در معرض فشارهای فیزیکی قرار دارید.
اگر مجبورید در خانه یا محل کار اجسام سنگین را جابجا کرده و در این خصوص نگرانی دارید حتما با پزشک خود مشورت نمایید. مجددا تاکید میشود بهتر است برای برداشتن و جابجایی وسایل بهتر است از دیگران کمک بگیرید.
بیشتر بدانید:
ایمنی محیط کار در دوران بارداری
ثبت ديدگاه