محققان دادههای مربوط به 5 مطالعه که بر روی 3000 زن در انگلیس، نیوزلند، استرالیا و دیگر کشورها انجام شد را گردآوری کردند. در این مطالعات وضعیتهای خواب 850 نفر از آنها که در سه ماهه سوم بارداری، دچار مرده زایی (سقط جنین بعد از هفته 20 بارداری) شده بودند ثبت گردید.
نتایج مطالعات چه چیزی را نشان داد؟
محققان بعد از مرور نتایج، به این نتیجه رسیدند که ریسک مرده زایی برای زنانی که از شروع هفته 28 بارداری به بعد به پشت خوابیده بودند نسبت به زنانی که در سه ماهه سوم بارداری به پهلو خوابیده بودند، 2 برابر بود. فارغ از آنکه زنان باردار به پهلوی چپ یا راست خوابیده بوند نرخ مرده زایی برای هر دوی آنها تقریبا مساوی بود.
در مطالعه دیگری هم این نتایج تایید شده بود. در مطالعه دیگری محققان رابطهای بین وضعیتهای خوابیدن در سه ماهه سوم بارداری و سقط جنین پیدا کردند. نتایج یک مطالعه که در سال 2017 در مورد 100 خانم باردار انجام شد نشان داد که ریسک سقط جنین در انتهای بارداری برای آنهایی که به پشت خوابیده بودند نسبت به آنهایی که به پهلو خوابیده بودند، بیشتر بود.
علت بالا رفتن احتمال سقط جنین در اثر خوابیدن به پشت چیست؟
هنوز علت قطعی این اتفاق مشخص نیست اما محققان بر این باور هستند که علت این اتفاق آن است که وقتی طاقباز میخوابید وزن رحم به ستون فقرات، کمر و رگهای اصلی خون فشار آورده و در نتیجه جریان خون به سمت جنین کم میشود.
اگر شب از خواب بیدار شوید و ببینید به پشت خوابیدهاید چه کاری باید انجام دهید؟
بارداری ممکن است استرس زیادی برای شما ایجاد کند. اگر به پهلو خوابیده و ناگهان از خواب برمیخیزید و میبینید که به پشت خوابیدهاید نگران نباشید. اگر این اتفاق افتاد فقط باید به سمت پهلو چرخش کنید. از بالشهای بارداری زیر شکم، بین پاها و زیر کمر استفاده کنید تا به شما به پهلو خوابیدن برای شما آسانتر شود. از پزشک بخواهید در این مورد شما را راهنمایی کند.
بیشتر بدانید:
خطر خوابیدن به پشت (طاقباز) برای مادر و جنین
حالتهای مناسب خوابیدن در دوران بارداری
بیخوابی در دوران بارداری
ثبت ديدگاه