در سن 1 تا حدود 2 سالگی کودک بیش از هر زمان دیگری دچار مسائل مربوط به خواب است. اغلب کودکان نوپا به 12 تا 14 ساعت خواب در طول شبانهروز احتیاج دارند. این زمان معمولا بین یک خواب شبانه و 1 یا 2 خواب نیمروز تقسیم میشود. اما شاید زمان زیادی نیاز باشد تا بتوان مشخص کرد هر کودک نوپا دقیقا به چه میزان استراحت نیاز دارد.
نیاز به خواب در طول دوره نوپایی چگونه تغییر میکند؟
معمولا در انتهای سال دوم، خواب نیمروز کودک از ۲ بار به یکبار در روز تبدیل میشود. کودکان نوپا، اغلب تمایلی ندارند که جدا از والدین یا پرستار خود بخوابند. مشکلات معمول خواب در کودکان نوپا مقاومت در مقابل خوابیدن در زمان مشخص، بیدار شدن شبانه، ترس شبانه و کابوس است.
چگونه میتوانیم به کودک نوپا کمک کنیم بهتر بخوابد؟
هرگز ساعات خواب و بیداری را تغییر ندهید. فعالیتهای آرامبخش مثل حمام کردن یا خواندن داستان را از 30 دقیقه قبل از خواب شروع نمایید. بهتر است تعداد داستانها یا آوازهایی را که میخوانید محدود کرده و از قبل تعداد آنها را به کودک بگویید. اجازه دهید کودک پیراهن و عروسک خواب را، خودش انتخاب نماید. این کمک میکند که کودک احساس آرامش و امنیت بیشتری داشته باشد.
مطمئن شوید محیط خواب کودک آرام خنک و تاریک است. موسیقی آرام بسیار توصیه میشود. از تختخواب کودک فقط برای خوابیدن استفاده نمایید و به هیچ وجه آن را به محیطی برای بازی کودک تبدیل نکنید. مشاهده تلویزیون و استفاده از تلفن همراه نیز نباید در تختخواب انجام شود. میزان مصرف نوشیدنی و خوراکی به خصوص خوراکیهای دارای کافئین را محدود نمایید. زمانی که کودک شما را صدا میزند یا شکایت میکند قبل از رفتن کمی مکث نمایید.
به کودک اطمینان دهید که حتی زمانی که در اتاق خواب کودک قرار ندارید مراقب او هستید و هر زمانی که به او پاسخ میدهید به او یادآوری نمایید که زمان خواب او فرا رسیده است. به هیچ وجه وقتی که شما را صدا میزند او را تشویق نکنید. فراموش نکنید که وقتی کودک شما را در شب صدا میزند قدری برای شما آزاردهنده است. اما بهتر است منطقی باشید و مساله را حادتر نکنید.
اگر کودک شما مرتب از خواب بیدار میشود بهتر است از دوستان و آشنایان خود مشورت بگیرید. بهبود مسائل خواب کودک بیش از هر چیزی نیازمند صبر و حوصله فراوان شما است.
ایمنی محیط خواب کودک
- کودکان نوپا در سنی قرار دارند که به شدت در مورد محیط اطراف خود کنجکاو هستند. بنابراین باید نسبت به گهواره کودک بیش از قبل حساس باشید و اشیائی که در آن و محیط اطراف آن قرار دارد را بررسی نمایید:
- اسباببازیهای بزرگ را در گهواره نوپا قرار ندهید چون او ممکن است او با استفاده از آن از گهواره خود خارج شود؛
- چیزهایی که دارای نخ یا بند هستند را از گهواره کودک دور نمایید؛
- مراقب تمامی وسایلی باشید که نزدیک گهواره کودک قرار دارد؛
- اگر کودک شما بازیگوش است بهتر است بجای گهواره از تخت استفاده نمایید.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه