شیاف گلیسیرین برای رفع یبوست نوزادان و کودکان استفاده میشود. شیاف آب را به داخل رودهها جذب کرده و بعد از 15 تا 60 دقیقه باعث اجابت مزاج میشود. بهترین راه برای درمان یبوست خوردن مایعات و خوراکیهای غنی از فیبر و ورزش کردن است. اما با توجه به آنکه انجام این موارد برای نوزاد مشکل و حتی نشدنی است ممکن است پزشک بسته به شرایط شیاف گلیسیرین را تجویز نماید.
شیاف گلیسیرین کی اثر میکند؟
همانطور که گفته شد شیاف گلیسیرن بعد از 15 تا 60 دقیقه اثر میکند.
طریقه مصرف شیاف گلیسیرین چیست؟
بهتر است دستور استفاده را از پزشک یا داروخانه سوال کرده یا توضیحات روی بستهبندی محصول بخوانید. قبل و بعد از استفاده از شیاف، دستان خود را بشویید. فویل روکش بسته بندی را خارج کنید.
میتوانید با آب ولرم کمی آنرا نمناک کنید. از وازلین برای چرب کردن آن استفاده نکنید چون اثر دارو کم میشود. اجازه دهید کودک به پهلو بخوابد به طوری که پای زیری او صاف و زانوی پای بالایی، به سمت شکم خم شود.
با استفاده از انگشت، شیاف را به آرامی وارد مقعد کنید. دو سمت باسن را برای چند ثانیه به هم نزدیک کنید تا شیاف کاملا وارد مقعد شود. در صورت امکان، اجازه دهید نوزاد به مدت چند دقیقه به حالت دراز کشیده، باقی بماند تا شیاف بیرون نیاید.
شیاف گلیسیرین را نباید بیش از یکبار در روز استفاده کنید مگر آنکه پزشک گفته باشد. اگر از این دارو زیاد استفاده کنید باعث اختلال در مدفوع نوزاد شده و اجابت مزاج بدون این دارو برای کودک مشکل میشود.
در صورتی که علائم استفاده زیاد مثل اسهال، درد شکم، کاهش وزن و ضعف را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. اگر بعد از استفاده از دارو نوزاد مدفوع نکرد یا مشکل خاصی بوجود آمد حتما به پزشک تماس بگیرید.
عوارض جانبی شیاف گلیسیرین چیست؟
سوزش و ناراحتی در ناحیه مقعد، ناراحتی در ناحیه شکم و گرفتکی شکم، یا تکههای کوچک مخاط در مدفوع ممکن است دیده شود. اگر هر یک از علائم گفته شده تشدید شد به پزشک اطلاع دهید.
اگر پزشک تشخیص داده که باید از این دارو استفاده نمایید حتما مزایای آن بیشتر از مضرات آن بوده است. ضمن اینکه این دارو به ندرت باعث عوارض جانبی میشود. اگر علائم جدی شامل درد شکم و معده شدید و طولانی، مدفوع خونی، خونریزی مقعدی، مشکل برای مدفوع کردن و اسهال طولانی مشاهده شد به پزشک اطلاع دهید.
اسهال طولانی باعث کم شدن آب بدن میشود. اگر علائم کمبود آب بدن مثل کم شدن ادرار، خشکی غیر معمول دهان و تشنگی، ضربان قلب سریع، سرگیجه و بیحالی را مشاهده کردید بدون درنگ با پزشک تماس بگیرید.
این دارو به ندرت باعث واکنش آلرژیک شدید میشود. اما اگر علائم واکنش آلرژیک شدید مثل جوش، خارش، ورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه حاد، و تنگی نفس را مشاهده کردید به سرعت به پزشک اطلاع دهید.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه