پارگی رحم زمانی اتفاق میافتد که یک قسمت ضعیف روی رحم به دلیل فشاری که در زمان زایمان و به دنیا آمدن بچه به آن وارد میشود دچار پارگی گردد. این قسمت ضعیف تقریبا همیشه روی محل جراحی قبلی مثل سزارین یا محل برداشتن فیبروم قرار دارد.
میزان شیوع پارگی رحم چقدر است؟
خوشبختانه میزان شیوع پارگی رحم خیلی کم است و تنها در نیم درصد بارداریها مشاهده میشود.
چه کسانی در خطر پارگی رحم قرار دارند؟
هر یک از زنانی که قبلا سزارین یا هر گونه جراحی رحم داشتهاند در معرض خطر پارگی رحم قرار دارند زیرا محل بخیه جراحی ممکن است ضعیف و دچار گسیختگی شود. خطر پارگی رحم برای زنانی که بعد از زایمان سزارین قصد زایمان طبیعی (واژینال) داشته باشند و بوسیله پروستاگلاندین و اکسی توسین (پیتوسین) القای زایمان انجام داده باشند، زنان دچار جفت سر راهی، چسبندگی جفت (جفت آکرتا) یا دکولمان جفت (کنده شدن جفت) بیشتر است.
علائم پارگی رحم چیست؟
درد شدید در ناحیه شکم (احساس پاره شدن چیزی در شکم) که با درد پراکنده و حساس شدن شکم در زمان زایمان همراه است مهمترین علائم پارگی رحم هستند.
عوارض پارگی رحم چیست؟
پارگی رحم میتواند منجر به خونریزی مداوم و پیوسته شکمی و در موارد نادر وارد شدن بخشی از جفت یا جنین در شکم شود.
برای جلوگیری از پارگی رحم چه کاری باید انجام دهید؟
اگر قبلا زایمان سزارین یا هر گونه جراحی رحم داشتهاید که در آن دیواره رحم برش خورده است باید ریسکهای مربوطه و گزینه های مختلف زایمان را ارزیابی نموده و اگر قصد دارید زایمان طبیعی (واژینال) انجام دهد حتما با پزشک خود مشورت نمایید. اگر قبلا جراحی رحم انجام دادهاید حتما به پزشک اطلاع دهید که القای زایمان با پروستاگلاندین انجام نشود.
اگر دچار پارگی رحم شدید، زایمان سزارین باید به سرعت انجام شده و پس از آن رحم آسیب دیده باید درمان گردد. معمولا پزشک برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک تجویز میکند.
بیشتر بدانید:
رحم برای بارداری بلافاصله بعد از سقط جنین آمادگی دارد؟
احتمال بارداری بعد از سقط با کورتاژ و آمادگی رحم برای بارداری مجدد
ثبت ديدگاه