با وجود آنکه زایمان طبیعی بهترین گزینه برای زایمان زنان باردار است اما گاهی به دلایل پزشکی انجام سزارین موجه و ضروری میشود. سوالی که اکثر خانمها دارند این است که در چه مواردی زایمان سزارین بهترین گزینه است. یکی از نکات مثبت سزارین آن است که میتوانید زمان زایمان را خودتان تعیین کنید.
دلایل شخصی برای انتخاب زمان سزارین
چه قبلا سزارین کرده و حالا میخواهید دوباره سزارین کنید چه به دلایل پزشکی تصمیم به سزارین دارید میتوانید با پزشک در مورد تاریخ مناسب زایمان مشورت نمایید. با وجود آنکه تاریخی که انتخاب میکنید ممکن است بسته به شرایط تغییر کند، چندین نکته برای انتخاب زمان مناسب زایمان وجود دارد.
بهتر است زمان سزارین در تاریخهایی که خاطره بد یا ناراحتی خاصی در مورد آن وجود دارد نباشد. مثلا تاریخهای درگذشت بستگان یا زمانهایی که آسیب روحی خاصی وجود داشته است.
نکته مهم دیگر مدرسه فرزند است. اگر دوست دارید تولد فرزند شما مثلا در تابستان که مدارس تعطیل است نباشد در مورد تاریخ آن تصمیم گیری کنید. وقتی که کودک بزرگ میشود شاید تولد او اهمیتش کمتر شود اما در سالهای کودکی برای پدر و مادرها خیلی اهمیت دارد.
ممکن است روزهای خاصی از هفته را به روزهای دیگر ترجیح بدهید. دلیل آن هر چه که باشد اگر از دید پزشک منعی وجود ندارد میتوانید آن روز را انتخاب کنید. ضمن اینکه باید روزی باشد که پزشک هم بتواند در بیمارستان انتخابی شما حضور داشته باشد.
دلایل موجه برای سزارین قبل از هفته 39 بارداری
دلایلی برای انجام سزارین زودهنگام یعنی قبل از هفته 39 بارداری وجود دارد:
- بارداری چندقلویی؛
- جفت سرراهی با ریسک خونریزی؛
- زجر جنینی.
با توجه به آنکه سزارین قبل از هفته 39 بارداری ممکن است خطراتی را داشته باشد پزشک حتما مزایا و معایب آن را با هم مقایسه کرده و این تصمیم را گرفته است. مثلا اگر سه قلو باردار باشید شاید زایمان زودتر مزایای بیشتری نسبت به صبر کردن تا بعد از هفته 39 بارداری، داشته باشد.
دلایل موجه برای سزارین بعد از هفته 39 بارداری
وقتی که تصمیم دارید زمان سزارین را با پزشک خود هماهنگ نمایید معمولا پزشکان تمایل دارند زایمان به تاخیر بیفتد. با وجود آنکه جنین بعد از هفته 37 جنین فول ترم است معمولا پزشکان سزارین را قبل از هفته 39 بارداری انجام نمیدهند. دلیل این موضوع آن است که جنینها با نرخهای مختلفی رشد میکنند و بعضی از آنها در هفته 37 بارداری آماده به دنیا آمدن نیستند.
در دهه گذشته پزشکان در مورد زایمان زودرس دیرهنگام (Late Preterm) مطالعات زیادی انجام دادهاند. یکی از یافتههای شگفت انگیز آنها این است که نگرانی ها در مورد سلامت جنین تا هفته 39 بارداری برطرف نمیشود و تا قبل از این زمان بعضی از نگرانیها مثل موارد زیر وجود دارد:
- زجر تنفسی نوزاد؛
- قند خون پایین؛
- ناتوانی کودک برای حفظ یا تنظیم دمای بدن یا مسائل؛
- زردی؛
- مشکلات تغذیه کودک.
کودکان زودرس دیرهنگام، ممکن است دچار تاخیر رشد و به خصوص تاخیر در رشد کلامی تا سن 2 سالگی باشند. اگر واقعا چشم به راه دیدن کودک خود هستید بهتر است تا هفته 39 بارداری صبر کنید تا بتوانید بهترین فضا را برای شروع زندگی کودک فراهم کنید.
بیشتر بدانید:
ثبت ديدگاه